O nama

Zajednica Hrvata Bosne i Hrecegovine Šibensko-kninske županije utemeljena je 2008. godine na izbornoj skupštini u Vodicama. Koncipirana je na županijskom principu predstavnika gradova i općina Šibensko-kninske županije. Zajednica Hrvata BiH-a je organizirana kao nevladina, nepolitčka, neporfitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

Naša Vizija: Zajednica Hrvata BiH-a je vodeća napolitička i neprofitna Udruga u Šibensko-kninskoj županiji za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini u cilju očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegovog prosperiteta.

 

Vrijednosti koje nas povezuju:  veličina u jednostavnosti, zajedničko podrijetlo, povijest, duh, mentalitet, sličan sustav vrijednosti i načela, solidarnost i spremnost na podršku, njegovanje tradicije i kraja iz kojeg dolazimo, humanitarno i karitativno djelovanje, gospodarsko povezivanje i nastup, ulaganje u znanje i obrazovanje, investiranje u razvoj pasivnih područja i tvrtki s tih prostora.