Obavijest: Tjedan Solidarnosti

Poštovani predstavnici medija,

Svetom misom u župnoj crkvi Našašća svetog Križa završen TJEDAN SOLIDARNOSTI I ZAJEDNIŠTVA SA HRVATIMA U BOSNI I HERCEGOVINI, koji se po 5. (peti) put u organizaciji ZAJEDNICE HRVATA BIH ŠIBENSKO-KNINSKE ŽUPANIJE i župe Vodice obilježio od 13. – 19. ožujka 2017. godine u Kninu i Vodicama a koji je potaknut idejom od prije jedanaest godina koja je krenula od Hrvatskog Caritasa.

TJEDAN SOLIDARNOSTI I ZAJEDNIŠTVA SA HRVATIMA U BOSNI I HERCEGOVINI, je započeo u Šibeniku u utorak, 14. ožujka 2017. godine primanjem kod biskupa Šibenskog Tomislava Rogića a nastavljen istu večer u Kninu u u Svečanoj dvorani Veleučilišta „Marko Marulić“ promocijom knjige “USTAVNOPRAVNI POLOŽAJ HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI“, autora Mate Tadića, potpredsjednika Ustavnog suda BiH, inače ratnog ministra pravosuđa BiH i sudionika mirovnih pregovora nakon kojih je zaustavljen krvavi rat.Poseban gost na promociji knjige bio je generalni konzul Republike Hrvatske u BiH, mr. sc. Ivan Bandić.Ista promocija se ponovila 15.ožujka u Gradskoj knjižnici Vodice.

U petak, 17. ožujka 2017. godine u Domu HV-a „Kralj Zvonimir“u Kninu odigrana je kazališna predstava „ZIMMER FREI“ koju izvodi Dramska sekcija HKD „Napredak“ iz Knina, autorice Katarine Keser,predstava je humanitarnog karaktera,
prikupljena sredstva uplatit će se HKD „Napredak“ Brčko za poboljšanje uvjeta rada mlađih uzrasta.
Ista kazališna predstava je izvedena u subotu 18.ožujka u Kulturnom centru Vodice također humanitarno a sva prikupljena sredstva idu za pomoć župi Presvetog Srca Isusova-Pećine u BiH.

Tjedan je zaključen u nedjelju 19. ožujka u Vodicama svetom misom koju je predvodio gost iz Bosne i Hercegovine svećenik Vrhbosanske nadbiskupije don Donald Marković, župnik župe Presvetog Srca Isusova-Pećine i vojni kapelan za Središnju Bosnu uz kocelebraciju domaćeg župnika don Franje Glasnovića i svećenika u miru don Ivana Čolaka.
Don Donald je naglasio koliko je važno zajedništvo našeg naroda i povezanost kroz susrete iz kojeg se rađaju dobra djela i nada.Iz svog iskustva je posvjedočio da je puno teže biti žedan nego gladan i zato nam Isus nudi vodu od koje nikada nećemo ožedniti ako otvorimo svoja srca za druge i da nikoga ne osuđujemo jer svi smo pozvani na bunar života.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *